Ілюстрація REUTERS

П'ятеро найбагатших росіян за день втратили загалом майже 6,06 мільярда доларів через обвал на біржах, спричинений ситуацією з коронавірусом.

Читайте такожНафта дешевшає на новини про поширення коронавірусу

Про це повідомляє видання Forbes.

Відео дня

Експерти Forbes підрахували, що глава "Лукойлу" Вагіт Алекперов втратив 1,6 мільярда доларів, його статки становлять 22,5 мільярда доларів. Співвласник "Норнікеля" Володимир Потанін втратив 1,4 мільярда доларів, залишившись з 26 мільярдами доларів, а статки голови правління "Новатек" Леоніда Міхельсона скоротилися на 1,2 мільярда доларів - до 22,5 мільярда доларів.

Володимир Лісін, який володіє Новолипецьким металургійним комбінатом, втратив 910 мільйонів доларів, і зараз його статки Forbes оцінює у 21,3 мільярда доларів. Співвласник "Сєвєрсталі" Олексій Мордашов за день втратив 948 мільйонів доларів. Його активи на даний момент видання оцінило у 19,9 мільярда доларів.

Зниження біржових індексів через побоювання щодо поширення коронавірусу триває вже кілька днів. Значно знижуються індекси як у Китаї, де почався спалах нового вірусу, так і в сусідніх з нею країнах, а також у США, Росії та Європі.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

За межами КНР випадки зараження були виявлені в 50 країнах.

Влада Китаю зафіксувала в країні 2788 летальних випадків, одужали понад 36,1 тисячі осіб, кількість заражених за весь час поширення вірусу перевищила 78,8 тисячі.