Кабмін ліквідував територіальні органи Держаудитслужби / фото УНІАН

Кабінет міністрів ліквідував територіальні органи Державної аудиторської служби та перерозподілив 384 співробітники підрозділів в центральний апарат Офісу фінансового контролю, який створений на базі Держаудитслужби за рішенням уряду в грудні 2019 року.

Читайте такожКабмін перевірить низькі витрати міністерств, НАН та «Укравтодору»

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Відео дня

При цьому депутат повідомив, що для самого Офісу фінансового контролю встановили граничну чисельність штату в 800 співробітників.

Пізніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі уточнив, що уряд ліквідував 5 міжрегіональних територіальних органів Держаудитслужби.

“Далі - створення міжрегіональних територіальних органів Офісу фінансового контролю. Це забезпечить оперативність і мобільність роботи нового органу", - написав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня 2019 року Кабінет міністрів України створив новий орган - Офіс фінансового контролю на базі Державної аудиторської служби.

Офіс здійснюватиме аналіз інформації про використання державних ресурсів і проводити контрольні заходи щодо високоризикових операцій.

Довідка УНІАН. Державна аудиторська служба була створена рішенням Кабінету міністрів у листопаді 2015 року на базі реорганізованої Державної фінансової інспекції – одного з ключових органів перевірки фінансової діяльності державних підприємств. Діяльність Держаудитслужби координував Кабінет міністрів.