Дубілет не зазначив, про які саме будівлі йде мова / фото УНІАН

Кабінет міністр планує віддати на приватизацію цілий квартал державних будинків у центрі Києва, які перебувають у занедбаному стані.

Читайте такожНа малу приватизацію передадуть ще понад 400 об'єктів

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Відео дня

"Ми провели аналіз, де розташовані які міністерства та інші центральні органи влади. Виявилося, що у нас купа зайвих площ. Ці площі іноді здаються в суборенду (іноді - неофіційно, за готівку), але частіше просто використовуються неефективно. Ми ініціюємо проект, який має звільнити цілий квартал з 4-5 будинків у самому центрі Києва. Ці будівлі перебувають в занедбаному стані й взагалі ріжуть очі посеред нашого красивого міста", - написав він.

За його словами, співробітників, які працюють у цих будівлях, підселять в інші державні будівлі, а ця нерухомість буде передана до Фонду держмайна й продана на аукціонах.

При цьому міністр не зазначив, про які саме будівлях в центрі столиці йде мова.

Як повідомляв УНІАН, під час прес-марафону в жовтні минулого року президент України Володимир Зеленський заявив, що приватизація об'єктів, які належать Державному управлінню справами, буде проходити в три етапи.

В кінці жовтня Зеленський доручив передати Фонду державного майна п'ять державних підприємств, які перебувають в управлінні Головного управління справами, для їх подальшої приватизації. У число переданих об'єктів увійшли держпідприємства "Чайка", "Центр-сервіс", "Технобуд" та "Українські телекомунікаційні мережі". Також туди увійшов готель "Дніпро" в центрі Києва, який планують продати як об'єкт великої приватизації.