Гривня дешевшає / фото УНІАН

Попит на валюту продовжує істотно переважати над пропозицією, але Національний банк другий день поспіль активно згладжував курсові коливання, і сьогодні продав на міжбанківському валютному ринку близько 350 млн дол.

Читайте такожЕксперт спрогнозував, що буде з гривнею найближчим часом

Як повідомляється на сторінці регулятора в соцмережі Facebook, погіршення настроїв на фінансових ринках обумовлено скоріше психологічним фактором через поширення коронавірусу.

Вплив епідемії на Україну з точки зору економічних показників в НБУ, як і раніше, вважають нейтральним, оскільки певне падіння цін на український експорт компенсується здешевленням імпорту, перш за все, енергоносіїв.

«Національний банк має достатній запас міцності для згладжування надмірних коливань курсу, викликаних нервовими настроями. Міжнародні резерви України на сьогодні перевищують 26 млрд дол., тому ми готові за необхідності і надалі проводити інтервенції з продажу валюти», - підкреслили в НБУ.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України у вівторок, 10 березня, продав на міжбанківському валютному ринку 270 млн дол.

На четвер, 12 березня, НБУ встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 25,62 грн/дол., до євро - на рівні 29,05 грн/євро.

Вартість долара США в обмінних пунктах Києва на ранок середи зросла до 25,90 гривень, євро - до 29,30 гривень.

На міжбанківському валютному ринку котирування гривні до долара до полудня просіли на 22 копійки - до 25,60/25,63 грн/дол., до євро - на 8 копійок, до 28,94/28,97 грн/євро.