Ілюстрація REUTERS

Фондові індекси країн Західної Європи зростають на тлі ознак уповільнення темпів поширення коронавірусу в Італії. Підтримку ринкам також надали заходи підтримки економіки, прийняті напередодні Федеральною резервною системою (ФРС) США.

Читайте такожБіржі США перервали спричинений коронавірусом обвал й закрилися у плюсі

Про це повідомляє Фінмаркет з посиланням на MarketWatch.

Відео дня

"Кількість нових випадків зараження і летальних результатів в Італії знижується два дні поспіль. Тим не менш, країна продовжує лідирувати в Європі за кількістю хворих і летальних випадків", - йдеться в повідомленні.

Влада країн продовжує вживати заходів для сповільнення темпів поширення коронавірусу. Зокрема, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про серйозні обмеження, які вводяться в країні у зв'язку з епідемією. В тому числі, починаючи з вечора понеділка виходити з дому дозволено лише для покупок - за продуктами й товарами першої необхідності, фізичних вправ (не частіше одного разу на день і в самоті або разом з членами родини), з медичної необхідності або для поїздок на роботу, яка визнана життєво необхідною. Забороняються також будь-які громадські зібрання в кількості понад дві особи, якщо це не члени однієї сім'ї, повідомляє BBC.

ФРС США оголосила напередодні про масштабне кількісне пом'якшення. ФРС повідомила в понеділок, що викуповуватиме держоблігації фактично у необмежених масштабах, а також запустить низку нових програм кредитування бізнесу. Вжиті Федрезервом заходи, як очікують в ЦБ, "будуть надавати підтримку широкому колу ринків та інститутів, тим самим підтримуючи приплив кредитів в економіку".

Попереднє значення PMI у Великобританії також впала до історичного мінімуму в 37,1 пункту в березні проти 53 пунктів місяцем раніше, згідно з останніми даними IHS Markit/CIPS. Індикатор для сектора послуг опустився до 35,7 пункту 53,2 пункту.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 до 11:58 підскочив на 5,13% і становить 294,83 пункту.

Британський індекс FTSE 100 зріс на 4,4%, німецький DAX - на 6,49%, французький CAC 40 - на 5,3%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 набрали відповідно 6,72% і 4,79%.

Статдані, опубліковані у вівторок, показали, що зведений індекс PMI для єврозони в березні впав до 31,4 пункту з 51,6 пункту в лютому, згідно з попередніми даними. Це найгірше значення з липня 1998 року, коли почало фіксуватися показник. Індикатор для сектора послуг звалився до 28,4 пункту з 52,6 пункту в лютому.

Читайте також: