У Кабміні закликають вчасно сплачувати за комунальні послуги / фото: УНІАН

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заявив, що за наявної заборгованості за житлово-комунальні послуги громадян не можуть виселити з житла, але закликав українців вчасно їх оплачувати для стабільної роботи галузі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства розвитку громад і територій.

«Примусове виселення з житла та примусове стягнення житла, що належить на праві приватної власності громадянам України, при примусовому виконанні рішень судів про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, заборонене», - цитує прес-служба Чернишова.

Відео дня

За його словами, за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг також неможна виселяти. Але своєчасна оплата послуг дозволяє галузі продовжувати безперебійне надання послуг українцям. В умовах карантину міністр вважає найоптимальнішим способом оплати - онлайн.

Читайте такожВ Україні не заборонятимуть гуртову торгівлю продуктами харчування

«Оплата споживачами ЖКП безпосередньо впливає на діяльність кожного підприємства галузі в населених пунктах України та надання ними життєво необхідних послуг. З огляду на ситуацію, що зараз склалася в Україні, і заходи, вжиті урядом для підтримки населення, несплата громадянами за житлово-комунальні послуги може призвести до трудношів у роботі постачальників. Ми в Мінрегіоні аналізуємо дані за термінами і обсягами оплати і будемо вчасно про це інформувати, щоб галузь працювала злагоджено», - підкреслив міністр.

Чернишов зазначив, що на сьогодні всі підприємства, організації та установи, що надають ці послуги, працюють у штатному режимі. А також пояснив, що запровадження карантину або надзвичайної ситуації не означає часткового відключення централізованого водопостачання в населених пунктах України.

Читайте такожУряд має негайно розв'язати проблему виплат безробітним – Нестор

«Чинним законодавством чітко визначено, що послуги з централізованого водопостачання та водовідведення надаються безперервно, крім часу перерв на проведення ремонтних і профілактичних робіт або ліквідації наслідків аварії. Зараз підприємства водопровідно-каналізаційного господарства в регіонах та Києві працюють у штатному режимі», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів на засіданні 25 березня продовжив карантин до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.