Банкомати продовжують працювати як зазвичай / фото УНІАН

Банкоматна мережа та мережа пос-терміналів українських банків в умовах введеного в країні карантину працює у звичайному режимі, і в середньому 95% банкоматів в робочому стані.

Читайте такожЯк поводитися з грошима, щоб не заразитися коронавірусом: поради від Нацбанку

Про це заявила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова в ході онлайн-брифінгу в НБУ.

Відео дня

"Якщо говорити про банкоматної мережі та мережі пос-терміналів, то вона вся працює у звичайному режимі. У середньому 95% банкоматів працює, а їх тимчасова зупинка роботи обумовлена технічним обслуговуванням і завантаженням готівкою", - сказала Рожкова.

Вона підкреслила, що на цей час банківська система не має потреби в капіталі та ліквідності, але всі необхідні інструменти НБУ для підтримки банків доступні.

Рожкова закликала українців залишатися вдома і користуватися дистанційними сервісами банків, нагадавши, що НБУ скасував тарифи для банків на свої послуги, щоб фінустанови здешевили вартість своїх послуг для клієнтів.

Також вона закликала банкірів роз'яснювати клієнтам існуючі механізми пільгового обслуговування кредитів на період карантину та можливості перенести оплату комунальних платежів, оскільки за це не буде ніяких санкцій.

Довідка УНІАН. За три місяці новий коронавірус поширився за межі Китаю, і 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

На поточний момент кількість хворих у світі перевищила 500 тисяч осіб, з яких померло 24 тисячі, а одужали – 122 тисячі.

В Україні станом на ранок 27 березня зафіксовано 218 випадків інфікування коронавірусом, з яких 5 летальних.

Кабінет міністрів 25 березня продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Низка українських банків на період карантину призупинили роботу деяких відділень, зокрема, у закритих для відвідувачів торгових і розважальних центрах.