Ілюстрація REUTERS

Швейцарія розгорнула програму допомоги малому бізнесу розміром 40 мільярдів франків.

Читайте також"Темна година людства": голова МВФ заявила, що коронавірус загальмував світову економіку

Про це пише ЕП з посиланням на Financial Times.

Відео дня

Передбачено два типи кредитних програм. Перший - безвідсотковий кредит розміром до 500 тисяч франків. Заповнення заявки займає 5 хвилин, а нарахування коштів відбувається протягом 30 хвилин.

Другий тип кредитів - розміром до 20 млн франків під 0,5%. Якщо перший тип кредитів покривається державною гарантією на 100%, то другий - на 85%. Решта 15% ризику бере на себе банк.

У програмі задіяні центробанк, уряд і 121 комерційний банк.

Відзначається, що протягом першого тижня дії програми були прокредитовані понад 76 тисяч підприємців на загальну суму 15 мільярдів франків.

За даними видання, подібні програми кредитування з різних причин не змогли запрацювати повною мірою в таких країнах, як Німеччина, Італія та Великобританія.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада України прийняла закон, спрямований на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусу, який, зокрема, передбачає введення заборони банкам підвищувати процентні ставки за кредитними договорами на період карантину, запровадженого владою в рамках заходів для протидії поширенню в країні цього захворювання.

17 березня Верховна Рада на своєму позачерговому засіданні прийняла рішення послабити вимоги податкового законодавства з метою підтримати платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції.