НБУ

Про це йдеться в постанові Правління Національного банку від 17 вересня 2015 року № 613, повідомляє прес-служба НБУ.

"Непрозорість цілої низки операцій банку та стрімке суттєве скорочення ліквідних коштів стали причиною віднесення його до категорії проблемних та введення в банк куратора", - йдеться в повідомленні.

Після цього було встановлено факти невідображення ПАТ "Банк "Національні інвестиції" у бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством строк. "Через це, згідно з пунктом 3 частини першої статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" Національний банк України зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних", - повідомили в НБУ.

Відео дня

Читайте такожНБУ вирішив ліквідувати "Укргазпромбанк"

За словами першого заступника Голови Національного банку Олександра Писарука, банки з непрозорою структурою власності найчастіше потрапляють до ФГВФО саме через проведення ризикових та непрозорих операцій, які в результаті приводять до втрати ліквідності.

Зазначається, що Національний банк з особливою увагою відслідковує операції банків з непрозорою структурою власності. Крім того, Фонд гарантування вкладів може визнати нікчемними операції банку, якщо буде доведено, що вони спричинили погіршення фінансового стану установи або настання її неплатоспроможності.

Читайте такожХвиля банкрутств залишила без роботи понад 29 тисяч банківських службовців

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України визнав неплатоспроможним банк «Фінанси та Кредит», що входить до групи найбільших за активами, після тривалої роботи по його фінансовому оздоровленню, в результаті якої акціонер не виконав своїх зобов'язань.