Очередные банки пополнили список неплатежеспособных / Фото УНИАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в невеликий банк «Столичний» на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним.

Як повідомляється на сайті банку, тимчасову адміністрацію введено терміном на три місяці - до 9 жовтня 2015 року, тимчасовим адміністратором банку призначено Володимира Кухарєва.

Банк «Столичний» став 54 банком, у який введено тимчасову адміністрацію за останні півтора року, протягом яких триває очищення банківської системи України.

Відео дня

За інформацією банку, в період тимчасової адміністрації його вкладники можуть одержати свої кошти за поточними та картковими рахунками, а також за депозитами, термін дії яких закінчився, в межах 200 тис. грн. Про початок виплат банк обіцяє повідомити додатково.

За інформацією на сайті Національного банку України, регулятор проводив роботу з банком у зв'язку зі здійсненням банком ризикової діяльності і погіршенням показників фінансового стану, проте керівництво та акціонери банку не вжили необхідних заходів.

Крім того, банк, за даними НБУ, не виконував свої зобов'язання перед вкладниками та іншими кредиторами.

Читайте такожУ "чорному списку" НБУ майже тисяча керівників і акціонерів збанкрутілих банків

Також Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в невеликий «Радикал Банк» на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним.

Як повідомляється на сайті банку, тимчасову адміністрацію введено терміном на три місяці - до 9 жовтня 2015 року, тимчасовим адміністратором банку призначено Олександра Шевченка.

«Радикал Банк» став 55-м банком, у який введено тимчасову адміністрацію за останні півтора року, протягом яких триває очищення банківської системи України.

За інформацією банку, в період тимчасової адміністрації його вкладники можуть отримати свої кошти за поточними та картковими рахунками, а також за депозитами, термін дії яких закінчився, в межах 200 тисяч гривень. Про початок виплат банк обіцяє повідомити додатково.

Згідно з повідомленням на сайті Національного банку, в результаті перевірок операційних кас банку і його відділень регулятор встановив грубі порушення законодавства про готівковий оборот, які загрожують інтересам вкладників або інших кредиторів.

Зокрема, банк належним чином не забезпечував охорони перевезення валютних цінностей, зберігання готівки у відділеннях та внутрішнього контролю за касовими операціями.

Довідка УНІАН. Банк «Столичний» (раніше – «Бонус Банк») працює на ринку України як Сумський регіональний банк з 1993 року і входить до групи невеликих фінустанов за активами. За інформацією на сайті НБУ, ключовими власниками банку є громадяни України Сергій Ткаченко та Євген Антипенко, яким належить 49,2835% і 14,1568% акцій банку, відповідно.

«Радикал Банк» працює на ринку України з 2010 року і входить до групи невеликих фінустанов за активами. За інформацією на сайті НБУ, ключовим власником банку є громадянин України, віце-президент концерну «Укрросметал» Олександр Шпак, якому належать 71% акцій банку через «Промислову інноваційну компанію».