/ Фото УНИАН

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України провести заходи щодо реорганізації чи приватизації Державного земельного банку через Фонд державного майна замість його ліквідації. Така пропозиція міститься у зареєстрованому в парламенті законопроекті № 3733 від 28 грудня 2015 року.

Згідно з пояснювальною запискою, зараз Державний земельний банк перебуває у стані ліквідації, але її альтернативою є реорганізація чи приватизація з метою продажу державного пакета акцій потенційним інвесторам. На думку уряду, це дозволить повернути в державний бюджет кошти, за рахунок яких був сформований статутний капітал банку, а також залучити додаткові інвестиції у вітчизняний АПК.

Читайте такожЗбитки працюючих банків України перевищили 57 мільярдів гривень

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Державний земельний банк України був створений у формі публічного акціонерного товариства в липні 2012 року. Передбачалося, що банк забезпечуватиме управління землями сільськогосподарського призначення державної власності і виконувати функції з реалізації державних кредитних програм, насамперед для середнього та малого бізнесу в сільській місцевості. Статутний капітал банку склав 120 мільйонів гривень.

Читайте такожНБУ посилив вимоги до резервів банків: виключив із них готівку в касах

У вересні 2014 року Кабінет міністрів України розпочав процедуру ліквідації Державного земельного банку.