REUTERS

Греція і її кредитори закінчили переговори в неділю, 20 березня, так і не досягнувши угоди про умови надання фінансової допомоги, повідомляє ZN.UA з посиланням на агентство Bloomberg.

Переговори поновляться 2 квітня з метою прийти до угоди як можна швидше, заявив представник Європейської комісії. Останній раунд переговорів приніс певний прогрес щодо питання про реформу податку на прибуток і пенсій.

Нездатність досягти угоди посилює тиск на економіку Греції, якій і без того складно через прибуття в країну в останні 15 місяців більше мільйона біженців.

Відео дня

Країні, яка вперше попросила фінансової допомоги у 2010 році, необхідно забезпечити виконання вимог кредиторів в різних галузях.

Прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас звинуватив Міжнародний валютний фонд в тупиковій ситуації.

Греція 22 грудня 2015 року отримала черговий транш міжнародної фінансової допомоги на €1 млрд у рамках нового пакета фінансової допомоги, наданої після виконання Афінами вимог для подальших жорстких економічних реформ.

14 серпня Єврогрупа схвалила план допомоги Греції, але з рядом додаткових заходів. 86 мільярдів євро будуть виділені Афінам протягом шести років. При цьому восени до програми кредитування може підключитися Міжнародний валютний фонд.

Читайте такожFitch підтвердило рейтинги Греції на рівні "CCC"

Греція опинилася у важкому становищі після дефолту 1 липня, Для того, щоб не вийти із зони євро, після важких переговорів було укладено угоду з ЄС, яка передбачає фінансову допомогу Греції в обмін на важкі реформи.