REUTERS

Державний "Ощадбанк" в першому кварталі 2016 року отримав прибуток у розмірі 112 мільйонів гривень, що на 25,2 мільйона гривень, або на 29%, більше показника за аналогічний період попереднього року.

Як повідомила УНІАН прес-служба банку, чистий процентний дохід фінустанови за цей період склав 1,809 мільярда гривень, чистий комісійний дохід – 477,9 мільйона гривень.

"Банк посилено працює над поставленою метою – виходом на прибуткову діяльність. Успішно пройшли квартал. Фінансовий результат і консервативний підхід до формування резервів дозволяють банку неухильно дотримуватися всіх нормативів, встановлених Національним банком України", – прокоментував результати роботи голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний.

Відео дня

Читайте також"Ощадбанк" достроково погасив майже 3,5 мільярда кредиту НБУ

Довідка УНІАН. "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") зареєстровано Національним банком України 31 грудня 1991 року. 100% акцій банку належать державі.

У 2014 році "Ощадбанк" отримав 8,5 мільярда гривень збитку. Дані фінансової звітності банку за підсумками 2015 року поки не оприлюднені.

В рамках затвердженої урядом стратегії для державних банків, Мінфін анонсував поетапний вихід з їх капіталу. У тому числі приватизація двох найбільших державних банків - "Ощадбанку" та "Укрексімбанку" - почнеться в середині 2018 року, коли уряд планує продати 20% акцій цих банків.

Також в рамках стратегії "Ощадбанк" зобов'язаний вийти на беззбиткову діяльність і досягти ринкових орієнтирів за показниками прибутку, рентабельності капіталу (ROE) та ефективності витрат (CIR) у середньостроковій перспективі, до 2019 року включно.