Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН не береться прогнозувати можливу причетність колишнього глави уряду Юлії ТИМОШЕНКО до корупції, оскільки вважає, що це мають робити слідчі органи.
Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу "Рада".
"Я не є слідчим. Я дуже добре знаю народне повір’я - від суми ті тюрми не зарікайся", - сказав він. За словами В.ЛИТВИНА, він не відчуває радості з приводу тих подій, які відбуваються зараз навколо Ю.ТИМОШЕНКО. "Водночас я вважаю, що потрібно, щоб будь-який процес, будь-яке слідство не тільки проти осіб, які є знаними в Україні, відбувалося об’єктивно", - сказав він. Голова ВР наголосив, що в будь-якій справі не повинно бути двозначних тлумачень та різночитань. "Я не слідчий, я не знаю сутність цієї справи, тому не збираюся наперед висловлювати ті чи інші оцінки. Це було б не правильно", - додав він.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 грудня, генпрокурор України Віктор ПШОНКА заявив, що Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом нанесення державі збитків при закупівлі посадовцями уряду Ю.ТИМОШЕНКО 1 тис. автомобілів «швидкої допомоги» за отримані під державні гарантії кредитні кошти іноземного банку.
«Закупили автомобілі під державні гарантії за кредити взяті в одного з іноземних банків під «швидку допомогу», а вони не годяться під це. І це не десять, не сто автомобілів, а тисяча. І ціна завищена на 50 млн. грн.», - сказав генпрокурор.