Федеральна резервна система США готова підтримати американську економіку новими заходами, сказав глава ФРС Бен Бернанке, утримавшись від деталей, повідомляє Reuters.

Економічна система США, незважаючи на активну конкуренцію з боку Китаю, продовжує залишатися найбільшою в світі, визначаючи основні глобальні економічні тенденції.

Виступаючи в банківському комітеті Сенату США у вівторок, 17 липня, Бернанке назвав перешкодами на шляху до відновлення колишніх темпів зростання поганий ринок кредитування через боргові проблеми Європи та невизначеність з бюджетною політикою Вашингтона, захопленого президентською кампанією.

Відео дня

Фінансові ринки в останні дні затаїлися в очікуванні виступу Бернанке, в якому інвестори хотіли почути натяки на наближення третього раунду викупу держоблігацій - так званого "кількісного пом'якшення", або QE3.

"Відображаючи заклопотаність повільним прогресом у скороченні безробіття і ризиками подальшого уповільнення економіки, ФРС на липневому засіданні чітко позначила готовність до подальших дій", - сказав Бернанке сенаторам.

Аналітики та інвестори не знайшли у виступі вказівок на швидкі зміни в політиці ФРС.

"Ринок готувався отримати сигнал про негайні дії і, очевидно, не отримав його. Бернанке залишив двері відкритими для QE3, але ні на крок не просунувся до його застосування", - сказав старший аналітик Commonwealth Foreign Exchange Омер Есінер.