Ілюстрація REUTERS

Компанія "Агро Газ Трейдинг", яка є постачальником давальницької сировини для Одеського припортового заводу з липня 2019 року, буде оскаржувати результати останнього конкурсу з вибору давальця для ОПЗ через судові інстанції. На думку АГТ, під час третього етапу конкурсного відбору були порушені раніше затверджені керівними органами заводу процедури.

Про це йдеться в повідомленні АГТ на офіційному сайті компанії. 

В АГТ заявляють, що вибір давальцем зареєстрованої в Сінгапурі компанії DACHEX SHIPPING PTE. LTD зі статутним капіталом в $10 тис., яка не спеціалізується на постачанні сировини, несе істотні ризики для подальшого функціонування ОПЗ. Крім того, АГТ посилається на пункти умов конкурсного відбору, які, як стверджує компанія, були порушені.

Відео дня

"Під час проведення третього етапу відбору - переговорів, був порушений затверджений порядок проведення процедури відбору шляхом встановлення однакових визначальних додаткових умов співпраці - максимально запропонована сума фінансування (безвідсоткова позика) та термін такого фінансування. Такі додаткові умови не передбачені у затвердженому Правлінням АТ "ОПЗ" (протокол від 23.03.2021 року № 15) та Наглядовою радою АТ "ОПЗ" (протокол від 29.03.2021 року № 8/2021) порядку проведення відбору та визначення замовника робіт з переробки давальницької сировини та послуг з відвантаження готової продукції для АТ "ОПЗ". ТОВ "АГТ" на переговорах з АТ "ОПЗ" в рамках затвердженого порядку, крім запропонованої суми фінансування, також запропонувало збільшення вартості послуг переробки та фінансування СК "Хімік" протягом усього терміну дії договору", - заявляють в АГТ. 

В АГТ нагадують, що ОПЗ за період співпраці з ними відновив статус лідера хімпрому України за обсягами виробництва аміаку і карбаміду, встановив ряд виробничих рекордів та збільшив приватизаційну вартість. 

Компанія АГТ вважає, що останній конкурс з відбору давальця був проведений непрозоро і буде звертатися до суду відповідно до норм законодавства України.