Ілюстрація REUTERS

Національний банк України знизив вимоги до мінімального розміру регулятивного капіталу банків з 500 млн грн до 200 млн грн.

Як повідомила прес-служба регулятора, таке рішення ґрунтується на змінах до Закону України "Про банки і банківську діяльність", яким мінімальний розмір статутного капіталу для банків знижений з 500 млн грн до 200 млн грн.

Нацбанк також визнав такими, що втратили чинність спеціальні вимоги до банків-керуючих фондами фінансування будівництва.

Відео дня

Читайте такожПрибуток українських банків зріс на 39%

"Це пов'язано з тим, що, згідно із Законом України №79-IX, з 1 липня 2020 року повноваження по регулюванню і нагляду за діяльністю банків у частині управління фондами фінансування будівництва передаються Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України запровадив нові заходи з підтримки банківського сектору в поточних економічних умовах. Регулятор, зокрема, прийняв рішення про незастосування до червня 2021 року до банків і банківських груп заходів впливу за порушення встановлених вимог щодо достатності капіталу, ліквідності, кредитного ризику, обмеження операцій між банком та пов'язаними з інвестором за субординованим боргом особами.