Чи можливо сьогодні застрахувати квартиру від воєнних ризиків. Що змінилося у страховиків

"Традиційно, у програмах майнового страхування громадян, "воєнні ризики" виключаються зі страхового покриття", - пояснює Микола Матика, директор з роздрібного бізнесу компанії. - "Шкода від таких подій, як ураження снарядами, ракетами, мінами, кулями тощо, та наслідки вибухів, такі як розбиті вікна та інші пошкодження нерухомого майна, завжди були виключені зі списку покриттів, що звільняли страховиків від виплати компенсацій потерпілим".

Проте зараз, за словами директора з роздрібного бізнесу компанії Миколи Матики, у зв'язку з тим, що країна перебуває у режимі тривалого воєнного стану, "ІНГО" вирішила надати можливість захистити свою власність від цих ризиків. Під страхове покриття попадає як рухоме, так і нерухоме майно квартири, включаючи оздоблення, ремонт, інженерні та інші комунікації, меблі, побутову та іншу техніку тощо, а також відповідальність перед сусідами.

Компанія пропонує застрахувати квартиру від цілої низки небезпечних ситуацій, таких як: пошкодження вікон, балконів та лоджій, а також воєнних ризиків, які раніше традиційно не включались до програм майнового страхування громадян. Наразі програма "Квартира Експрес" доступна для фізичних та юридичних осіб, які є власниками квартири або орендарями. Оформити поліс можна на короткий термін від 1 місяця або на стандартний період - 1 рік. Крім того, укладання договору не потребує попереднього огляду, а невеликі збитки до 30 тис. грн. можуть бути врегульовані за спрощеною процедурою, яка вимагає мінімум документів.

Відео дня

Для того, щоб скористатися програмою, квартира повинна знаходитися в житловому будинку, зданим в експлуатацію після закінчення ремонтно-відновлювальних робіт. Страхову суму, на яку буде захищена квартира, можна обрати на власний розсуд - від 250 тис. грн до 2 млн. грн. Від її розміру залежить обсяг відшкодування, на який можна розраховувати по факту настання страхового випадку. Адже збитки, що є наслідком воєнних ризиків, відшкодовуються на умовах договору в межах страхової суми без додаткових сублімітів.