фото УНІАН

Федоров задекларував мету Уряду – збільшити її до 10%. На думку посадовця, прийняття презентованого сьогодні доопрацьованого законопроєкту 4303, що закладає правові основи створення Дія City, сприятиме досягненню цієї мети.

Віцепрем’єр акцентував увагу на тому, що Україні потрібно пришвидшитися у створенні сприятливих для ІТ умов, аби не втратити свої конкурентні позиції в регіоні.

«Кожного місяця з’являються спеціальні податкові правові режими в різних країнах – Молдові, Польщі, Киргизстані. У світі постійно з’являються нові можливості. Аби конкурувати, Україні потрібно створити ідеальну податкову систему», – зазначив Михайло Федоров. Він додав, що Дія City може забезпечити таку систему. «В нас є концепція, в яку ми віримо. Це унікальна можливість для нашої країни і нам необхідно якісно її реалізувати».

Відео дня

За словами заступника голови Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації народного депутата Єгора Чернєва, під час роботи над новою версією законопроекту комітет прийняв понад 300 правок від бізнесу.