Позивач просить суд визнати протиправною постанову уряду від 19 лютого 2020 року / Фото УНІАН

Окружний адміністративний суд міста Києва просять зобов’язати Кабінет міністрів збільшити грошову допомогу учасникам бойових дій.

Як повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду, до суду звернувся житель Одеської області з позовом до Кабінету міністрів України.

Читайте такожПольща передала українським військовим медикам гуманітарну допомогу для протидії COVID-19

Відео дня

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправною постанову уряду від 19 лютого 2020 року №112 «Деякі питання виплати у 2020 році разової грошової допомоги, передбаченої Збройним силам України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» в частині, якою було встановлено виплату учасникам бойових дій у розмірі 1 тис. 390 грн.

Також серед інших вимог позову – зобов’язати Кабінет Міністрів України збільшити розмір вказаної допомоги до 8 тис. 190 грн.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі за цим позовом.

Окремо сказано, що у провадженні Окружного адмінсуду вже перебуває справа щодо оскарження вищезгаданої постанови Уряду в частині, що стосується виплати інвалідам війни I групи в розмірі 4 тис. 120 грн.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Одеській області посадові особи під виглядом соціальної допомоги дітям привласнили 7 млн грн бюджетних коштів.