Грошова допомога призначалася 190 дітям \ 112.ua

В Одеській області посадові особи під виглядом соціальної допомоги дітям привласнили 7 млн грн бюджетних коштів.

Читайте такожВлада Затоки Одеської області привласнила 6 мільйонів під час реконструкції очисних споруд

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора. За версією слідства, учасники організованої групи вдовж двох років привласнювали бюджетні кошти, оформляючи різні види соціальних виплат та допомоги на неіснуючих дітей.

Відео дня

«Офіс генерального прокурора контролює хід розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення 7 млн грн бюджетних коштів, які призначалися для допомоги 190 дітям», - сказано в повідомленні.

Як зазначається, гроші оформлялися на неіснуючих дітей, які нібито народилися поза стінами установ охорони здоров'я.

Слідство вважає, що передбачувана організатор схеми долучила до скоєння злочинів керівника одного з відділів Управління соціального захисту населення Біляївської районної державної адміністрації Одеської області і заступника керуючого територіальним відділенням банківської установи.

Розслідування триває. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") здійснює прокуратура Одеської області.

Як уточнили УНІАН у правоохоронних органах, зазначене кримінальне провадження відкрито в березні 2019 року.

«У справі проходять троє підозрюваних - посадові особи Біляївської РДА та керівник місцевого банку», - розповів правоохоронець.

За даними правоохоронців, одному з фігурантів підозру було оголошено наприкінці січня, двом - поточного тижня.