Кабмін уточнив категорії підприємців, які можуть отримати пільговий кредит / фото УНІАН

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку видачі коштів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%", розширивши коло потенційних претендентів на отримання кредитних коштів.

Читайте також"ПриватБанк" запустити антикризову підтримку малого бізнесу

Відповідну постанову "Про внесення змін в Порядок надання фінансової державної підтримки суб'єктів мікропідприємництва та малого підприємництва" було прийнято на засіданні уряду в середу.

Відео дня

Як сказано в пояснювальній записці, постановою уряд уточнив категорії підприємців, на яких розширюється дія програми.

Крім того, знято обмеження щодо максимальної суми кредитів на рефінансування, за якими надається компенсація відсотків.

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня Кабінет міністрів збільшив максимальну суму кредиту за програмою "Доступні кредити 5-7-9% до 3 мільйонів гривень c 2 мільйонів гривень.

За словами міністра фінансів України Сергія Марченка, прийняті зміни дозволяють збільшити до 3 мільйонів гривень максимальну суму кредитів, які надаються підприємцю або пов'язаних з ним контрагентам.

Крім того, розширюється кількість підприємців, які можуть розраховувати на підтримку в рамках програми - їх річний дохід від будь-якого виду діяльності має становити до 100 мільйонів гривень. Також розширюються цілі: на рефінансування заборгованості, на інвестиційні цілі, на поповнення оборотного капіталу.

Як зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, внесення даних змін фактично дозволить впровадити нульову ставку за кредитами для рефінансування бізнесу, щоб зняти з нього тягар кризи.