Продажі може розпочатися вже з 5 травня / Фото УНІАН

У Києві затвердили вимоги до реалізації "швидкої" їжі у МАФах та чайних і кавових напоїв на винос в умовах протиепідемічних обмежень.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що було опубліковано відповідне розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Відео дня

Так, за умови дотримання вимог, продаж може бути розпочато вже з 5 травня.

"У розпорядженні мова йде про стаціонарні та пересувні тимчасові споруди закритого типу. Тобто такі, де приготування здійснюється всередині без доступу споживачів", - пояснили у держадміністрації.

Читайте також"Черкаський опір": фарш із політики, хайпу та недокомунікації

При цьому продаж має здійснюватися на винос, споживання їжі та напоїв на місці продажу не допускається.

Реалізація їжі швидкого приготування, продаж напоїв має відбуватися через спеціально обладнане віконце видачі.

"На входах до МАФів мають бути диспенсери з антисептиками, забезпечено наявність одноразових серветок, рукавичок для відвідувачів", - наголошується в повідомленні.

Також у МАФах мають дотримуватися протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів: масковий режим, щоденна термометрія персоналу, організація безпечного збору використаних засобів індивідуального захисту та їх утилізація, забезпечення дотримання дистанції як мінімум 1,5 метра тощо.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Україні з 1 по 3 травня закрилися 38 продуктових ринків через неготовність працювати в умовах карантину. 

Крім того, з 1 по 3 травня в ході перевірок фахівці Держпродспоживслужби видали працівникам ринків 215 приписів та склали 24 протоколи про порушення санітарно-епідемічних вимог.

Читайте також: