Курс гривні до долара 22 вересня зміцнився на 24 копійки - до 38,30 грн за долар / ілюстрація REUTERS

У більшості обмінників українських фінкомпаній курс долара у неділю, 24 вересня, не продемонструє будь-яких різких стрибків. Він коливатиметься у межах коридору: прийом від 37,50 до 38,00 грн/дол. і продаж від 38,10 до 38,40 грн/дол.

Як прогнозує аналітик Олексій Козирєв, превалююча частина обмінників постарається тримати тренд на "дорогу" валюту, але це не означає, що від них варто очікувати на особливе зростання курсу.

Роблячи прогноз щодо євровалюти на 24 вересня, експерт зазначив, що курс євро в обмінниках перебуватиме у межах: прийом від 40,20 до 40,70 грн/євро і продаж від 41,20 до 41,50 грн/євро.

Відео дня

За спостереженнями Козирєва, попри перевищенні покупки валюти населенням над її обсягами здачі, особливого ажіотажу з купівлі валюти немає: "Причина - недавні послаблення Нацбанку у вигляді дозволу купівлі валюти населенню на карти в межах до 50 тисяч гривень в еквіваленті, і з купівлі доларів і євро на 3-місячні валютні депозити до 200 тисяч гривень в еквіваленті. Вони зняли частину підвищеного попиту на готівковому сегменті ринку".

Курс долара в Україні - прогноз на жовтень

Як розповів УНІАН начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий, курс долара у жовтні залежатиме від кількох важливих факторів. Разом з тим, за його прогнозом, курсовий коридор перебуватиме у досить звичних для останнього часу межах.

Серед головних факторів, які можуть як позитивно, так і негативно вплинути на валютний ринок, банкір виділив, зокрема, ефективні дії НБУ щодо утримання балансу між попитом і пропозицією та втілення стратегії щодо подальшої лібералізації валютного ринку.

Вас також можуть зацікавити новини: