Курс гривні до долара 27 червня залишився на рівні попереднього показника - 37,35 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

Курс долара в Україні до кінця поточного тижня (до 2 липня) перебуватиме в межах коридору 36,5 - 37,6 грн/дол., прогнозує директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, передає 24 канал.

За її словами, на цьому тижні слід очікувати зростання волатильності на ринку. Пов'язано це з наближенням перехідною датою перед виплатою зарплат українцям і податків.

"Досвід минулих тижнів і загальне співвідношення попиту і пропозиції, правда, не дають приводу прогнозувати істотне подорожчання іноземної валюти. Але такі спроби будуть робитися. Підвищена волатильність буде супроводжуватися розширенням різниці між курсами продажів і купівлі валюти. А після цього ринок буде шукати нове рівноважне значення курсу", - зазначила експерт.

Відео дня

Золотько не виключає пожвавлення курсового руху і зростання діапазону його коливань найближчими днями.

Курс долара в Україні - скільки коштує долар 27 червня

Як повідомляв УНІАН, в банківських обмінниках Києва готівковий курс гривні до долара 27 червня залишився на рівні попереднього показника - 37,35 грн/дол.

Щодо євро курс гривні також не змінився і становить 41,00 грн/євро. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 36,75 грн за дол., євро - 40,30 грн за євро.

Вас також можуть зацікавити новини: