8 листопада курс гривні до долара ослаб на 20 копійок - до 40,70 грн/дол / фото УНІАН

Зміцнення курсу гривні за підсумками жовтня на 2,6% – це невелика, проте все ж перемога. Позитивно на курс національної валюти вплинуло зростання золотовалютних резервів України.

Як розповів голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, у жовтні резерви збільшилися на 1,312 млрд доларів, пише Finance.ua.

"З таких невеликих перемог, за кожну з яких ми ведемо бій на фінансовому фронті, і складається макрофінансова стабільність. Вона, на думку міжнародних експертів, унікальна для воюючої країни, – підкреслив він. – Збільшення золотовалютних резервів сприятиме підтримці поточної курсової стабільності гривні""

Курс долара в Україні: що буде з доларом до кінця року

Економічний експерт Данило Монін прогнозує, що курс долара в Україні в листопаді і до кінця року, швидше за все, залишиться на поточному рівні.

Інвестиційний банкір і фінансовий аналітик Сергій Фурса також вважає, що до кінця листопада курс долара навряд чи сильно зросте. На цей час будь-яких серйозних загроз для національної валюти не спостерігається.

За його прогнозом, підстав для того, щоб курс долара в Україні підскочив до рівня 50 грн/дол. до кінця 2022 року, сьогодні ні.

Вас також можуть зацікавити новини: