Курс гривні до долара 25 серпня незначно ослаб на 2 копійки - до 38,70 грн за долар / фото ua.depositphotos.com

Курс долара в Україні восени може трохи знизитися, але це буде ринкове коливання. Однак, постійного зниження очікувати не варто. Такий прогноз зробив фінансовий аналітик Андрій Шевчишин, передає 24 канал.

"Вартість валюти може знизитися на день або на кілька днів, але якесь стійке зниження навряд чи буде. Тим більше якщо Нацбанк змінить валютну політику, а відповідно змінить фіксований курс, то міжбанк і готівковий курс будуть близькі один до одного", - зазначив експерт.

На його думку, курс перебуватиме в межах 41 - 42 гривень. Можливо, готівковий курс буде навіть трохи вище.

Відео дня

Фахівець економічної експертної платформи Олег Гетьман зазначив, що НБУ давно йшов до того, щоб "відпустити" курс, тому восени варто цього очікувати.

"Як я вже зазначав: у нас є рекордні золото-валютні резерви, у нас є надходження валюти, у нас є профіцитний поточний платіжний баланс. Отже, якщо курс відпустять, то можна очікувати навіть ревальвації - зміцнення гривні до 35 або до 33 гривень", - сказав він.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 25 серпня

Нагадаємо, у банківських обмінниках готівковий курс гривні до долара 25 серпня незначно ослаб на 2 копійки - до 38,70 грн за долар. Щодо євро курс гривні подорожчав на 10 копійок і становив 42,10 грн за євро.

А готівковий курс гривні до долара в "ПриватБанку" 25 серпня залишився на рівні попереднього показника - 38,35 грн за долар. Курс готівкового євро у фінустанові подешевшав на 10 копійок - до 42,00 грн за євро.

Вас також можуть зацікавити новини: