11 листопада курс гривні до долара сьогодні зміцнився на 5 копійок / фото ua.depositphotos.com

Найближчим часом на курс долара в Україні впливатимуть кілька факторів, серед них – ситуація на південному напрямку фронту.

Як заявив керівник аналітичного відділу інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій, якщо з Херсонського напрямку продовжать надходити Хороші новини, то у гривні є шанс на ще більше зміцнення, пише "Обозреватель".

"Ми бачимо, що ситуація на фронті розвивається так, що у нас можуть бути позитивні новини, а це може позитивно впливати на очікування, а відповідно і на бажання людей купувати валюту. Тобто, якщо не зміняться дуже хороші новини з Південного фронту, то можемо мати подальше зміцнення", – зазначив експерт.

Тиснути на національну валюту, швидше за все, буде  "зерновий коридор", переконані економісти.

Курс долара в Україні: скільки коштує долар 11 листопада

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва 11 листопада курс гривні до долара сьогодні зміцнився на 5 копійок – до 40,60 грн/дол. Щодо євро курс гривні подешевшав на 30 копійок – до 40,50 грн/євро. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 40,15 грн за дол., а євро –39,50 грн за євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" подорожчав на 15 копійок – до 40,25 грн/дол. Курс євро до гривні став дорожчим на 40 копійок – 40,30 грн/євро. Продати американську валюту в банку можна за курсом 39,75 грн за дол., євро – 39,30 грн за євро.