Помилки в держбюджеті будуть виправлені / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Міністерство фінансів України взяло на себе всю відповідальність за проект держбюджету-2021.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожПроект держбюджету-2021 зареєстровано у парламенті

Відео дня

Профільні комітети

Так, відповідаючи на питання, чому уряд не погодив проект держбюджету з профільними парламентськими комітетами, Гетманцев зазначив: "Це не є його обов'язком, це його право. І дійсно, в попередні періоди були такі консультації, дійсно, ми погоджували певні моменти, ми підказували Кабінету Міністрів".

За його словами, уряд не завжди враховував пропозиції депутатів, але був діалог і розуміння "чому - ні, чому - так".

"На сьогоднішній день такої практики немає. Мінфін взяв всю відповідальність за бюджет на себе, вирішивши поставити депутатів перед фактом. Що з цього вийде - давайте подивимося. Очевидно, ми не будемо "валити" бюджет тільки тому, що з нами не консультувалися. Цього не буде, я запевняю. Ми абсолютно конструктивні", - заявив Гетьманцев.

"Мінфін взяв всю відповідальність за бюджет на себе", - зазначив Гетманцев

Виправлення помилок

"Нам байдуже насправді скільки помилок зробило Міністерство фінансів при його підготовці. Ми хочемо їх виправити та зробити такий бюджет, щоб це був дійсно бюджет розвитку, а не можливостей розвитку", - сказав Гетманцев.

Гетманцев також зазначив, що зараз питань до міністра фінансів Сергія Марченка "стало ще більше".

Хронологія подій