Ілюстрація REUTERS

Рада Національного банку України на сьогоднішньому засіданні звільнила Сергія Холода з посади заступника голови Національного банку з 3 серпня 2020 року.

Про це повідомила прес-служба регулятора.

Причина звільнення

Відповідну заяву про звільнення за власним бажанням Сергій Холод подав главі Нацбанку.

Відео дня

«Завдяки злагодженій командній роботі Національному банку вдається втілювати в життя амбітні інноваційні проекти. Зокрема, модернізацію системи електронних платежів НБУ для здійснення миттєвих платежів в національному масштабі та із застосуванням міжнародних стандартів, а також створення сприятливих умов для доступності для українців інноваційних платіжних інструментів та зростання конкуренції на ринку платежів і переказу коштів. Великий внесок у ці досягнення зробив Сергій Холод за роки своєї роботи в Національному банку завдяки формуванню та здійсненню комплексного бачення перспектив інноваційного розвитку центрального банку та фінансового сектора», - цитує прес-служба главу НБУ Кирила Шевченка.

Глава Нацбанку також додав, що майбутній керівник цього напряму має зберегти та примножити досягнення Національного банку у сфері впровадження безготівкових розрахунків і оптимізації готівкового обігу в Україні.

Хронологія подій

  • Сергій Холод почав роботу на посаді заступника голови Нацбанку 23 липня 2018 року. Він займався розвитком та регулюванням діяльності платіжних і розрахункових систем, управлінням системою грошового обігу.
  • 1 липня голова НБУ Яків Смолій подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням, пояснивши своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється "систематичне політичний тиск".
  • 3 липня Верховна Рада підтримала пропозицію президента звільнити Смолія.
  • Виконувала обов'язки глави Нацбанку до призначення нового керівника перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
  • 16 липня 2020 року Верховна Рада України призначила Кирила Шевченка головою Національного банку України.