Сума інвестицій Метінвесту в модернізацію виробництва перевищила 11 мільярдів доларів / фото facebook.com/metinvest

Метінвест за підсумками 2021 року за 16 років роботи інвестував у модернізацію виробництва понад 11 млрд доларів.

Як повідомили в групі компаній, минулого року Метінвест завершив кілька великих інвестиційних проектів, серед яких — введення в експлуатацію комплексів циклічно-потокової технології на Північному та Інгулецькому ГЗК.

Також минулого року група запустила масштабний проект будівництва нового цеху з виробництва холоднокатаного прокату, оцинкованого і пофарбованого рулону на ММК ім. Ілліча. Загальні інвестиції в проект перевищать 1 млрд доларів. Проект дозволить замістити понад 1 млн тонн імпорту високоякісним вітчизняним продуктом.

Відео дня

Ще один великий екологічний проект 2021 року – реконструкція з новим будівництвом газоочисних установок ливарних дворів і бункерної естакади доменної печі №5 на ММК ім. Ілліча.

Серед найбільших реалізованих інвестпроектів - будівництво машини безперервного лиття заготовок №4, реконструкція газоочисток агломераційної фабрики і листопрокатного стану 1700 на ММК ім. Ілліча, а також модернізація збагачувальної фабрики Центрального ГЗК, який почав виробництво залізорудного концентрату і окатишів для технології прямого відновлення заліза (технологія DRI).

За 16 років своєї роботи Метінвест разом з асоційованими та спільними підприємствами перерахував до бюджетів усіх рівнів України понад 217 млрд грн податкових відрахувань, з яких тільки в 2021 році – рекордні 52,7 млрд грн. Ці податки дали можливість підтримати ослаблену коронакризою економіку країни і міст, де працюють підприємства Групи.

У 2021 році Група інвестувала не тільки у власне виробництво. У Маріуполі почалося будівництво Метінвест політехніки - першого в Україні недержавного ультрасучасного технічного університету. У новому внз, на будівництво і запуск якого буде направлено понад 30 млн євро, впровадять технології провідних світових виробників. Метінвест політехніка стане новим стандартом якісної освіти в країні, яка буде безкоштовною для українців.