Найбільше нових робочих місць з'явиться на будівництві доріг - одразу 154 тисячі / фото УНІАН

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко на засіданні уряду в середу представив державну програму зі створення 500 тисяч робочих місць.

Читайте такожВ Україні вже майже півмільйона офіційних безробітних

За його словами, найбільше їх планується створити з допомогою залучення українців у будівництво доріг та транспортної інфраструктури – 154 тисячі осіб.

Відео дня

Ще 150 тисяч нових робочих місць планується створити у сфері благоустрою – робити це будуть на місцях шляхом надання державних субвенцій місцевим бюджетам.

"Це те, де люди зможуть пересидіти кризу, працюючи на роботі, заробляючи кошти та почуваючи себе соціально необхідними й захищеними", - сказав він.

Ще 85 тисяч робочих місць планується створити в сільському господарстві.

фото kmu.gov.ua

Також, за словами Петрашка, пропонується створювати робочі місця в мікро - і малому бізнесі, залучати українців до роботи у Державній службі з надзвичайних ситуацій, а також стимулювати підприємницьку діяльність.

"Загалом цифра дуже красива – 500 тисяч. Ми розуміємо, що будуть відрізнятися певні сектори, але ця робота ведеться вже не один тиждень, і ми досягли певного прогресу та успіхів", - сказав він.

Міністр зазначив, що для створення 216 тисяч робочих місць вже є джерела, а ще 283 тисячі вимагають надання додаткових джерел.

"Гроші є, ми зараз будемо допрацьовувати з міністерствами, як саме будемо їх виділяти", - пояснив він.

фото kmu.gov.ua

Також, за пропозицією Петрашка, Кабмін підтримав створення міжвідомчої робочої групи, яка буде займатися координацією дій по підвищенню зайнятості населення.

Як повідомляв УНІАН, станом на 12 травня загальна кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні зросла до 487 тисяч осіб.