фото УНІАН, Сергій Чузавков

Компенсацію за пошкоджене та зруйноване майно за умови смерті власників зможуть отримати спадкоємці або правонаступники.

Про це заявила директор Департаменту експертного забезпечення правосуддя Міністерства юстиції Наталія Ткаченко в ефірі Всеукраїнського телемарафону.

"Якщо немає власника в живих, за загальною юридичною процедурою встановлюються спадкоємці або правонаступники, які матимуть право на таку компенсацію", - сказала вона.

Відео дня

Компенсація за зруйноване майно:

1 квітня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, який передбачає створення державного реєстру пошкодженого і зруйнованого війною майна, а також порядок компенсації за нього від держави (№7198).

Законопроектом пропонується запровадити надання компенсації за окремі категорії пошкоджених та знищених об'єктів нерухомого майна. Це стосується громадян України, які є власниками пошкоджених та/або знищених об'єктів нерухомого майна, та осіб, які здійснили інвестування та фінансування будівництва об'єктів житлового будівництва, щодо яких отримано право на виконання будівельних робіт і які не прийняті в експлуатацію, а також членів житлово-будівельних (житлових) кооперативів, які викупили квартиру, інше житлове приміщення кооперативу, але не оформили право власності на нього.