В першу чергу зарплату підвищать науковцям, вчителям, медикам / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський прогнозує, що соціальні виплати в Україні зростуть до «людського рівня» за декілька років.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив під час спілкування зі ЗМІ в ході робочої поїздки до Львівської області.

«Перший драфт бюджету, поставлена задача – збільшення заробітної плати науковцям, вчителям, медикам і, наскільки це можна, пенсіонерам», - заявив він.

Президент також додав, що у 2021 році плануються доплати пенсіонерам, які старші від 75 років.

«Я знаю, що готується друга програма. У нас була 80+, готується – я не знаю, коли, не знаю дати, 75+. І, крім цього, збільшення «соціалки» буде. Чи буде вона – в рази? Чи буде вона одразу європейського рівня? Я думаю, що очікувати цього не треба», - заявив він.

«Все одно, у будь-якому випадку, за декілька років ми вийдемо на нормальний, «людський» рівень «соціалки», соціального забезпечення заробітних плат. У будь-якому випадку ми повинні це зробити, навіть якщо нам буде дуже важко, складно, тому будувати країну треба, це інфраструктура. І соціально допомагати людям, бо незрозуміло, для кого ми її будуємо», - резюмував Зеленський.

Читайте такожРада внесла зміни до держбюджету на 2020 рік

Пенсія в Україні