На шельфі Чорного моря шукали нафту і газ / фото УНІАН

Єдине в Україні науково-дослідне судно «Іскатель» завершило пошук нафти і газу на шельфі Чорного моря, повідомила прес-служба Державна служба геології та надр України.

Читайте такожВ Україні з початку року видобули 12 мільярдів кубів газу

Згідно з повідомленням, зараз проводяться роботи з обробки геохімічних і геофізичних даних, пошукове буріння не планується.

Відео дня

«На сьогодні тривають роботи з обробки даних, які представляють лише незначну частину передбачених морських робіт. Виконання морських геологічних досліджень щодо деталізації перспективних нафтогазових структур знаходиться на початковій стадії», - цитує прес-служба слова в. о. Держгеонадр Олега Кирилюка.

«Морські дослідження та їх обробка є досить витратним процесом як за часом, так і в засобах. Оскільки в останні роки річний бюджет Держгеонадр на виконання геологорозвідувальних робіт у галузі становить лише 100 млн грн, то кінцеві терміни завершення досліджень будуть залежати насамперед від рівня їх фінансування. Тому і питання про пошукове буріння на зазначеній території сьогодні не стоїть», - додав він.

Також він зазначив, що вартість однієї свердловини в Дніпровсько-Донецькій западині становить 150-200 млн грн, а вартість буріння 1 метра свердловини на акваторіях знаходиться в межах 10 тис. доларів.

Як повідомляв УНІАН, 6 липня 2018 року в Одесі відбувся вихід у рейс судна «Іскатель» з метою пошуку нафти і газу на північно-західному шельфі Чорного моря.

Держгеонадр оцінила в 3 млрд грн стартову вартість 44 нафтогазових ділянок, які будуть виставлені на аукціони цього року.

Зокрема, 14 з них - на шельфі Чорного моря.

Загальні прогнозні ресурси газу 44 нафтогазових ділянок становлять 151,6 млрд куб м.