ЗСУ передали БТР-4 з нової вітчизняної бронесталі / фото ukroboronprom.com

Державне підприємство «Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова», що входить до складу держконцерну «Укроборонпром», передало українській армії перші сім БТР-4, виготовлених із нової вітчизняної броні.

Читайте такожУ мережі показали проект «танка XXI століття» з радянського минулого (фото)

Про це повідомляє прес-служба держконцерну.

Відео дня

«За своїми характеристиками ця спецсталь відповідає найвищим світовим стандартам. Корпуси для БТР-4 виготовлено на Лозівському ковальсько-механічному заводі. На сьогодні у виробництві знаходяться близько 40 таких корпусів», - сказано в повідомленні.

В «Укроборонпромі» додали, що Лозівський ковальсько-механічний завод спільно з Харківським конструкторським бюро імені Морозова та науково-дослідним інститутом конструкційних матеріалів «Прометей» налагодили технологію виготовлення корпусів зі спецсталі марки «71».

Як повідомляв УНІАН, на початку жовтня «Укроборонпром» передав армії 16 танків Т-80 і Т-64, відновлених на держпідприємстві «Харківський бронетанковий завод», а також п'ять БТР-4 нового покоління, виготовлених на держпідприємстві «Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова».