REUTERS

Державний концерн "Укроборонпром", що об'єднує головні оборонно-промислові підприємства країни, у 2017 році передав українській армії 3,673 тисячі одиниць бойової техніки і озброєння, повідомила прес-служба концерну.

Читайте також"Укроборонпром" розраховує збільшити дохід до 30 мільярдів гривень

"За цей рік до Збройних сил, Національної гвардії та інших силових структур України передано 3673 одиниці військової техніки та озброєння. З них 2053 - абсолютно нове і модернізоване озброєння. Цей результат став можливим завдяки роботі більш ніж 130 підприємств-учасників концерну", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Згідно з повідомленням, українські війська отримали танки, БМП, літаки, артилерію, протитанкові ракетні комплекси, засоби протиповітряної оборони, іншу бойову техніку та зброю.

В держконцерні зазначили, що "Укроборонпром" в 2017 році на 100% забезпечив виконання Державного оборонного замовлення, як і в минулі роки.

"Протягом року десятки заводів "Укроборонпрому" передавали захисникам нове, модернізоване і відновлене озброєння, яке відразу прямувало у військові підрозділи. Мова йде про більш ніж півсотні танків "Булат", відновлених на харківському підприємстві "Завод ім. Малишева", десятки нових БТР-4 і БТР-3 від "ХКМБ їм. Морозова" та "Київського бронетанкового заводу", нові радіолокаційні станції (РЛС) та засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) від запорізької "Іскри", ракетне озброєння від підприємств "Промінь" та "Артем" і сотні інших зразків озброєння від заводів "Укроборонпрому", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, за цей рік на озброєння української армії було прийнято більше десяти видів озброєння та військової техніки, яка була створена підприємствами "Укроборонпрому".

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять більше сотні підприємств ОПК України.