Порошенко: я радий бачити, що Україна піднімається в рейтингу країн-виробників сталі / president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області взяв участь в запуску машини безперервного лиття заготівок № 4 Маріупольського металургійного комбінату, який входить до групи «Метінвест» Ріната Ахметова та Вадима Новинського. Про це повідомляє прес-служба президента.

Читайте такожТігіпко планує побудувати житло на місці "Кузні на Рибальському", яку купив у Порошенка

«Мені приємно було сьогодні почути, що на підприємстві в другій половині 2018 року різко зросла заробітна плата. І середня зарплата на підприємстві становить 18 тис. грн. Що українці повертаються з металургійних заводів Словаччини і сьогодні працюють тут», - сказав Порошенко.

Відео дня

Президент впевнений, що серед пріоритетних напрямків, де Україна може бути лідером, зокрема є металургія, агрокомплекс, туризм.

«Сьогодні я радий бачити, що Україна піднімається в рейтингу країн-виробників сталі. За останній рік ми піднялися з 14 на 12 місце. Я мрію бачити Україну – лідером. Лідером регіональним, лідером промисловим, лідером металургії, лідером машинобудування через інвестиції. Вірю в те, що це цілком можливо. І сьогодні на виробництві в цих цехах я мав можливість неодноразово в цьому переконатися», - наголосив він.

Раніше Порошенко відкрив вітряну електростанцію енергетичного холдингу ДТЕК, що входить до складу фінансово-промислової групи СКМ Ріната Ахметова. 

Довідка УНІАН. Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча - підприємство повного металургійного циклу, яке виробляє плоский прокат і труби з вуглецевих, низьколегованих і легованих сталей різного призначення.

Комбінат входить до металургійного дивізіону групи «Метінвест».

«Метінвест» - найбільший в Україні та один із найбільших у СНД виробників залізорудної сировини та сталі. Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).