ДТЕК ВДЕ почало запуск першої черги Приморської ВЕС в Запорізькій області / фото УНІАН

Підрозділ енергетичного холдингу ДТЕК – ДТЕК ВДЕ, що управляє активами компанії в сфері альтернативної енергетики, початок запуск першої черги Приморської вітроелектростанції в Запорізькій області.

Читайте такожАМКУ не побачив у діях ДТЕК Ахметова зловживання монопольним становищем

Присутній на події президент України Петро Порошенко підкреслив, що подібні проекти демонструють те, що інвестори довіряють Україні, вірять в її перспективи та готові вкладати кошти.

Відео дня

«Відкриття першої черги Приморської вітроелектростанції - не локальна, а дуже важлива подія для всієї країни. Саме завдяки таким проектам ми перетворюємо Україну в регіонального лідера», - сказав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, головним механізмом для стимулювання розвитку такої енергетики в Україні є «зелені» тарифи – спеціально високі (вище, ніж в інших видів генерації), затверджені законом про ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел.

Довідка УНІАН. Загальна потужність Приморської вітроелектростанції становитиме 200 МВт.

Введення в експлуатацію двох черг Приморської ВЕС за 100 МВт планується до 2020 року.

Постачання, встановлення та обслуговування вітротурбін 3-мегаватного класу для Приморської ВЕС забезпечить компанія General Electric.

Щорічно ВЕС вироблятиме 650-700 млн КВт/год «зеленої» електроенергії.

ДТЕК ВДЕ – холдингова компанія, яка консолідує активи ДТЕК у відновлюваній енергетиці. В портфель проектів компанії входять діючі Ботієвська ВЕС (200 МВт) і Трифанівська СЕС (10 МВт). На стадії будівництва знаходяться ще два проекти – Нікопольська СЕС (200 МВт) і перша черга Приморської ВЕС (100 МВт). Компанія планує збільшити портфель проектів майже в п'ять разів до 2020 року – до 1 ГВт.