Ігор Чуркін заперечив у суді заборону СБУ на в'їзд в Україну / фото Facebook

Російський бізнесмен Ігор Чуркін оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва заборону СБУ на в'їзд йому в Україну.

Читайте такожПрикордонники посилили заходи безпеки і готові до прибуття путінських байкерів

Про це йдеться в повідомленні Судової влади України.

Відео дня

Позивач в своєму позові просить суд визнати протиправною та скасувати постанову СБУ про заборону в'їзду в Україну громадянину Росії Ігорю Анатолійовичу Чуркіну терміном на 5 років.

Також Чуркін просить суд зобов'язати СБУ повідомити Державній прикордонній службі про скасування відповідної постанови.

"Зараз вирішується судом питання про відкриття провадження у справі", - наголошується в повідомленні.

Як пише liga.net, згідно з реєстром юридичних осіб, Чуркін є власником більше двох десятків компаній в Україні. Зокрема, йому належить Львівський (ЛАЗ) та Дніпровський (ДАЗ) автобусні заводи, центр конструкторського бюро ЛАЗ, компанія Мотор Сіті Нова і львівське агентство нерухомості Марк Захід.

ЛАЗ припинив своє функціонування в жовтні 2014 року. У 2015 році прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння майном ЛАЗ, а у Верховній Раді з'явилися ініціативи націоналізації заводу.

У лютому 2018 року Львівська міськрада вніс до порядку денного засідання міськради питання про відновлення роботи Львівського автобусного заводу та викупу 240 його об'єктів майна.