Фото telegraf.com.ua

Антимонопольний комітет України посилився грамотними юристами і зараз набагато рідше програє в судах за позовами компаній, звинувачених та оштрафованих за нечесне ведення бізнесу.

Про це 112.ua заявив юрист, партнер групи компаній Berylstone Денис Фетісов, йдеться в статті "Батіг чи пряник: в чиїх інтересах діє Антимонопольний комітет в Україні".

"Нинішній АМКУ працює юридично дуже грамотно: виграти проти комітету у суді, з урахуванням твердої, побудованої у відповідності з буквою закону стратегії, дуже непросто", - говорить Фетисов.

Відео дня

Крім того він хвалить АМКУ за спрощення процедури отримання дозволів на концентрацію.

"Процедура отримання дозволів на концентрацію при нинішньому складі АМКУ стала більш прозорою і зараз займає менше часу", - говорить Фетисов.

Відзначаючи дії нинішнього складу АМКУ, учасники ринку говорять 112.ua, що у попередні, домайданні роки Антимонопольний комітет найчастіше грав роль батога, який влада використовувала в якості одного із заходів залякування учасників ринку. З приходом на посаду голови комітету Юрія Терентьєва змінився підхід до комунікації між АМКУ та бізнесом у бік відкритості.

Нагадаємо, нещодавно Антимонопольний комітет оштрафував найбільші автомобільні мережі заправок WOG, OKKO і SOCAR на загальну суму 77 млн грн за вчинення антиконкурентних узгоджених дій у 2017 році, коли ціни на бензин зросли на 17,4%, а на дизельне паливо - на 20,7%.