Компанії планують більше людей звільнити, ніж прийняти на роботу / фото УНІАН

Німецька промисловість очікує зростання кількості працівників, переведених на неповний робочий день. Це випливає з результатів опитування, які представив Інститут економічних досліджень ifo.

Читайте такожУ Польщі прогнозують, що 25% українців поїдуть на роботу до Німеччини

Згідно з ним, 8,5 відсотка від загальної кількості німецьких компаній у переробній промисловості, планують у найближчі три місяці перейти на неповний робочий день. Це найвищий показник з 2013 року, пише «Німецька хвиля».

Відео дня

У кінці 2017 року неповний робочий день був у планах у рекордно низької кількості підприємств переробної промисловості (0,4%). З того часу цей показник майже безперервно зростав, досягнувши влітку 2018 року позначки у 2,6 відсотка.

"Ослаблення економічного зростання починає позначатися на ринку праці", - коментує результати дослідження Тімо Вольмерсхойзер, голова відділу ifo, який займається кон'юнктурними прогнозами. За його словами, німецька промисловість з середини 2018 року перебуває в рецесії, і неповний робочий день - один із варіантів збереження робочих місць у складні для економіки часи.

За даними Федерального агентства з праці, у квітні 2019 року перехід на неповний робочий день зачепив майже 44 тисячі осіб, що в три з гаком рази перевищує показник квітня 2018 року (13 тисяч осіб). Газета Süddeutsche Zeitung повідомляє, що у лютому 2019 року додаткові виплати від держави у зв'язку з переведенням на неповний робочий день отримували 44,5 тисячі осіб.

Крім того, за даними ifo, німецькі компанії у переробній промисловості в найближчі три місяці планують більше людей звільнити, ніж прийняти на роботу.