Xiaomi розробила розумний шалик / фото Xiaomi

Компанія Xiaomi розробила розумний шалик, який автоматично регулює інтенсивність охоплення шиї та має функцію нагрівання.

Читайте такожСмартфон Xiaomi Mi 9T Pro вже в Україні: характеристики та ціни

Проектувальники розумного шалика з відділу досліджень і розробок Xiaomi звернули увагу на те, що взимку чи в холодну погоду люди, які носять шалики, часто виправляють їх, то замотуючи сильніше, то ослабляючи, коли стає тепліше, пише ixbt.com.

Відео дня

Розумний шалик Xiaomi описує як пристрій, розроблений для того, щоб позбутися необхідності вручну регулювати щільність намотування шалика. Цей аксесуар автоматично регулює інтенсивність охоплення шиї, а також має функцію нагрівання, причому температура змінюється разом з температурою довкілля.

У шалику встановлено датчик температури та інфрачервоний нагрівач, а також пристрій регулювання з двома мініатюрними електродвигунами та еластичним елементом. Як вже було зазначено, шалик автоматично знижує натяг або затягується залежно від температури повітря. Також є акумулятор, який необхідний для забезпечення правильної роботи всієї системи. При цьому розробники стверджують, що зовні аксесуар не відрізнити від звичайного шалика.

У патенті немає інформації про те, наскільки важким буде шалик. Відомо, що акумулятор і двигуни розташовуються на кінцях шалика. До шалика можна буде підключитися зі смартфона, щоб керувати такими параметрами, як нагрівання і ступінь натягу.