Xiaomi представила 64-мегапіксельну камеру / фото ithome.com

Сьогодні компанія Xiaomi представила 64-мегапіксельну камеру, яка, за чутками, буде використовуватися в моделі Redmi Note 8. Враховуючи, що Redmi Note 7 став першою моделлю компанії з 48-мегапіксельною камерою, абсолютно логічно, що Redmi Note 8 повинен зробити наступний крок. І цей крок — датчик зображення Samsung GW1 роздільною здатністю 64 Мп.

Читайте такожXiaomi запатентувала смартфон із вбудованою сонячною батареєю

Датчик не новий, але Xiaomi все-таки вирішила показати його і розповісти про всі переваги, пише ixbt.com.

Відео дня

Оптичний формат сенсора — 1/1,7 дюйма, датчик точно такого ж формату (Sony IMX600). Як повідомляється, він захоплює на 34% більше світла, ніж датчик розширенням 48 Мп, при цьому, як і раніше, зберігається можливість об'єднання чотирьох пікселів в один, для ще більшого захоплення світла. При цьому розширення знімка після об'єднання пікселів становитиме 16 Мп.

Знімок, зроблений смартфоном на повному розширенні, має розмір близько 19 МБ, а його фізичного розширення вистачає для друку банера розміром 2,44 х 3,26 м.

Під кінець заходу президент Xiaomi Лін Бін заінтригував слухачів 100-мегапіксельною камерою — над нею вже ведуться роботи. Розширення датчика становитиме 108 Мп, raw, створеного з його допомогою, — 12 032 х 9 024 пікселів. Цей сенсор стане спільним плодом роботи Samsung і Xiaomi, а з'явитися він може вже в наступному флагмані. Наприклад, Mi Mix 4.