Ілюстрація REUTERS

Представники українського бізнесу вважають, що законопроект № 1210, який передбачає різке підвищення ренти за видобуток залізної руди в Україні, потрібно відкликати.

За це висловилися голова Федерації металургів України Сергій Біленький і народний депутат України Муса Магомедов, повідомляє 112.ua.

"Поки ми не знайшли жодного компромісу ні в межах робочої групи, ні на засіданнях профільного комітету. Крім тих питань, які турбують гірничо-металургійний комплекс, цей законопроект має безліч інших претензій від інших учасників ринку. Тому я вважаю, що найкращим варіантом було б його відкликати", - вважає Біленький.

Відео дня

У разі прийняття закону в нинішній редакції можливі катастрофічні наслідки як для підприємств, так і для економіки України в цілому, вважають експерти. На засіданні робочої групи з питань зміни рентних платежів було продовжено обговорення проекту закону.

"Є рекомендації МВФ, є міжнародники. Залучити їх і після їхньої оцінки стану галузі, і в цілому, і в порівнянні роботи з міжнародними компаніями. Після цього зробити пропозицію щодо зміни податків", - заявив Магомедов.