Фото УНИАН

Відео дня

Про це повідомив глава департаменту державних закупівель Мінекономрозвитку Олександр Стародубцев на своїй сторінці в Facebook.

«Ця ідея викликала у всіх учасників дуже позитивний відгук. Англійською це звучить – public procurement. Що таке «держзакупівлі» в масштабах України все одно ніхто не знає. А якщо й знає, то, в основному, в контексті корупції. Нам необхідно просувати це поняття й популяризувати серед бізнесу. Тож має сенс відразу просувати щось правильне», - написав він.

Також Стародубцев зазначив, що термінологія департаменту та учасників ринку буде включати поняття «публічні закупівлі», «публічні тендери», «публічні закупівельники».

Читайте такожВ Україні відкрили доступ до архіву держзакупівель із середини 2008 року

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України долучилося до проведення держзакупівель в електронному форматі.

Таким чином, до системи електронних держзакупівель приєдналися вже 16 держструктур, серед яких НБУ, міністерства охорони здоров'я, молоді та спорту, інфраструктури, екології та природних ресурсів, економічного розвитку і торгівлі, а також юстиції.

Крім того, користуються електронними закупівлями «Енергоатом», Київська міська державна адміністрація, Київська міська рада та районні ради, Львівська міська рада, «Укрспецекспорт» і Державне управління справами.