Дубілет зазначив, що держпослугу можна сплатити онлайн і просто назвати номер квитанції / фото УНІАН

Українці зможуть оплачувати державні послуги через інтернет-банкінг без необхідності пред'являти паперову квитанцію.

Читайте такожЕксперт назвав умову, за якої запрацює ініціатива Зеленського "Держава у смартфоні"

Про це написав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Українцям більше не потрібно буде витрачати час на те, щоб принести в державні органи банківські квитанції про сплату. Можна просто оплачувати послуги через інтернет-банк або мобільний банківський додаток (можна прямо на місці) й надати номер квитанції працівнику державної установи", - написав Дубілет.

Він розповів, що до сервісу check.gov.ua вже підключені всі основні державні органи: сервісні центри МВС, Міграційна служба, РАГСи, ЦНАП, а також послуги в обласних державних адміністраціях (ліцензії, виписки тощо).

"Крім часу, для українців це буде й економія грошей. Тому що часто саме через вимоги паперових квитанцій люди змушені оплачувати послуги через "місцеві" банки з величезними комісіями", - зазначив Дубілет.

Міністр написав, що працівники вищезазначених державних установ вже отримали службові інструкції, а якщо хтось з них вимагатиме паперову квитанцію, він рекомендує звертатися на гарячу лінію 1545.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України протягом року планує скасувати понад 40 різноманітних паперових форм, які заповнює бізнес для Державної служби статистики.