Ілюстрація REUTERS

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вимагає від виробників ліків, рекламних холдингів і телеканалів утриматися від реклами лікарських засобів, зміст якої стосується лікування та/або профілактики коронавірусу. Про це повідомила прес-служба відомства.

Читайте такожАМКУ викликав керівництво мереж АЗС через недостатнє зниження цін на бензин

«АМКУ вимагає від рекламодавців (виробників ліків), рекламних холдингів (тих, хто створює рекламні повідомлення та/або розміщує їх в ЗМІ) і телебачення (найбільшого каналу інформування населення) не створювати й не розповсюджувати рекламу, яка може вводити в оману глядача щодо здатності ліків запобігти або вилікувати COVID-19», - сказано в повідомленні.

Відео дня

В АМКУ підкреслили, що введення в оману споживача є порушенням закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

Як повідомляв УНІАН, київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України порушило справу проти виробників, постачальників і аптечних мереж Києва і Київської області через значне подорожчання медичних масок.

АМКУ у зв'язку з карантином зобов'язав найбільших мобільних операторів «Київстар», «ВФ Україна», що працює під брендом Vodafone, і lifecell не підвищувати вартість тарифних планів, не закривати соціальні, дешеві й мінімальні тарифні плани, автоматично не переводити абонентів на дорожчий тарифний план і не погіршувати якість надання послуг.