Ілюстрація REUTERS

Електронний кабінет забудовника, робота якого через численні атаки в березні була припинена, відновить свою діяльність до кінця тижня.

Читайте такожКабмін ліквідував ДАБІ та запустивши реформу містобудування

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад і територій.

Відео дня

"Електронний кабінет забудовника почав діяти в Україні наприкінці 2019 року. Він повинен був надавати адміністративні послуги для будівництва об'єктів незначного класу СС1 онлайн і без участі чиновників. Однак через численні атаки на ресурс Державна архбудінспекція і Міністерство цифровий трансформації в березні були змушені призупинити його роботу для обробки та усунення недоліків. І вже до кінця цього тижня е-кабінет має запрацювати", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова, відновлення роботи електронного кабінету забудовника особливо важливо зараз, коли віддалена робота більшості ресурсів дозволяє розв'язувати нагальні питання без порушення карантинного режиму.

"Оскільки зараз Держархбудінспекція (ДАБІ) перебуває в перехідному періоді, має бути можливість фізичної подачі документів. У майбутньому, коли ми разом відпрацюємо всі механізми, втручання чиновників і ризик їх неправомірних дій будуть мінімізовані", - цитує прес-служба Чернишова.

Наголошується, що для недопущення незаконних втручань в роботу е-кабінету забудовника Мінрегіон стане власником кабінету і Реєстру будівельної діяльності, Минцифры відповідатиме за технічне адміністрування, а ДАБІ виступатиме як користувач системи.

У прес-службі підкреслили, що зараз Мінрегіон і Мінцифри працюють над розробкою технічного завдання Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня минулого року Кабінет міністрів презентував послугу електронний кабінет забудовника (e-dabi.gov.ua), який на першому етапі запуску доступний для будівельних об'єктів класу наслідків СС1 (незначний).