Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство "Укрспирт" поставило 2 млн 600 тис. літрів дезинфікуючого засобу для виробництва антисептиків українським виробникам, при цьому в компанії заявили, що гострий дефіцит антисептиків в країні подолано.

Читайте також"Укрспирт" не буде підіймати ціни на спирт в умовах карантину

«Українські виробники закупили у державного підприємства "Укрспирт" вже 2 мільйони 600 тис. літрів дезінфікуючого засобу. І результати цього наочні – антисептики з'явилися майже в кожному магазині та в аптеці. Тому гострий дефіцит подолано. Але ми не зупиняємося. Замовлення від українських виробників продовжують надходити, адже коронавірус в країні, на жаль, поки не перемогли», - наводяться слова в. о. директора «Укрспирту» Сергія Блескуна.

Відео дня

Відзначається, що ціни на сировину залишаються стабільними й в них не закладається акциз. Зокрема, дезінфікуючий засіб міцністю 80% коштує 35,37 грн за літр, міцністю 90% - 42,45 грн за літр.

Також повідомляється, що на сайті "Укрспирту" щодня публікується інформація про загальні обсяги й компанії, яким здійснюються поставки сировини.

Як повідомляв УНІАН, раніше "Укрспирт" додатково запустив роботу 4 заводів через підвищений попит на спирт на тлі поширення коронавірусу в Україні та заявив про готовність забезпечити спиртом медичні установи України.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну у 2010 році, є монополістом у спиртовій галузі України.

Уряд почав приватизацію держпідприємства "Укрспирт", яку планує завершити до 1 липня 2021 року. На продаж буде виставлений 41 завод підприємства.